healthblog

Автофагия: Всичко, което трябва да знаете

Автофагия: Всичко, което трябва да знаете

Автофагията, е жизненоважен процес, при който клетките на тялото „почистват“ всякакви ненужни или повредени компоненти.

Изследователите са свързани с автофагия с няколко положителни ефекти върху здравето. Те също така вярват, че човек може да успее да предизвика автофагия чрез гладуване.

Въпреки това е важно да запомните, че голяма част от изследванията на автофагията са в ранните му етапи.

Тази статия разглежда каква е автофагията, възможните му ефекти върху здравето и връзката му с гладуването. Той също така разглежда други фактори, които могат да го предизвикат, и някои потенциални странични ефекти.

Какво е автофагия?

Тялото на човек съдържа трилиони клетки. С течение на времето нежеланите молекули могат да се натрупат вътре в тях; Понякога това може да повреди някои от техните части.

статия от 2015 г., публикувана в природата, обяснява, че автофагията е естествен процес, който отговаря на този проблем. По време на автофагия клетките отстраняват тези нежелани молекули и дисфункционални части.

Понякога автофагията унищожава някои от тези молекули и части. Друг път клетката рециклира тези части в нови компоненти.

Терминът „автофагия“ произлиза от древногръцкия за „самостоятелно ядене“.

Ефекти за здравето

Изследванията свързват автофагия с няколко ефекта за здравето, но този клетъчен процес е сложен, така че може да бъде предизвикателство да се направят заключения.

Например, неотдавнашно проучване на проучването за 2019 г. изследва съществуващите изследвания на автофагията и рака. Той установява, че макар автофагията да помогне за отлагане на развитието на раковите клетки, това може също да насърчи техния растеж, в зависимост от етапа на тумора.

Изследователите също се интересуват от връзката между автофагията и здравето на черния дроб. Статия за преглед на 2020 г. изследва начините, по които автофагията може да помогне за защита на чернодробните клетки от чернодробно увреждане, предизвикано от лекарства и алкохол.

Други изследвания посочват, че автофагията играе роля в много чернодробни функции и може да предотврати прогресирането на няколко чернодробни състояния, включително:

  • Болестта на Уилсън
  • Остро чернодробно увреждане
  • Неалкохолно мастно чернодробно заболяване
  • Хронично заболяване, свързано с алкохол,

Въпреки това, по-голямата част от проучванията за автофагия са се провеждали в тестване на тръби или животински модели. Както твърдят авторите на изследването по -горе, е необходимо да се проведат повече изследвания при хората, за да се определи как автофагията може да повлияе на лечението.

Автофагията също изглежда играе съществена роля в имунната система чрез почистване на токсини и инфекциозни агенти.

Има доказателства, че автофагията може да подобри перспективите за клетки с инфекциозни и невродегенеративни заболявания чрез контролиране на възпалението.

Друга статия за преглед обяснява, че автофагията помага за защита на клетките от входящи микроби.

Докато има много изследвания за ефекта на автофагията върху клетките, изследователите все още не са сигурни дали засилването на автофагията може да бъде Ново лечение за различни състояния.

Връзка към гладуването

Автофагията се среща естествено в тялото, но много хора се чудят дали биха могли да предизвикат автофагия, използвайки специфични задействания.

Постът е възможен спусък на автофагия. Когато някой пости, те доброволно отиват без храна за продължителни периоди – часове или понякога ден или повече.

Постът е различен от традиционното ограничение на калориите. Когато човек ограничава калориите си, той намалява редовния си прием на храна. Постът може или не може да доведе до ограничаване на калориите, в зависимост от това колко храна консумира човек по време на периодите на хранене.

Прегледът от 2018 г. на съществуващите изследвания силно подсказва, че както гладуването, така и ограничаването на калории могат да предизвикат автофагия.

Въпреки че има някои доказателства за този процес, протичащ при хората, повечето от тези проучвания включваха нечовешки животни.

Ограничение на гладно и калории поставя клетките на тялото под стрес. Когато човек ограничи количеството храна, което влиза в тялото им, клетките им получават по -малко калории, отколкото трябва да функционират правилно.

Когато това се случи, клетките трябва да работят по -ефективно. В отговор на напрежението, породено от гладно или ограничаване на калориите, автофагията кара клетките на тялото да почистват и рециклират всякакви ненужни или повредени части.

Учените не са сигурни в кои клетки реагират на гладуване и ограничаване на калориите по този начин. Хората, които се опитват да предизвикат автофагия чрез гладуване, трябва да са наясно, че това може да не е насочено към мастните клетки, например.

Изследователите все още обсъждат дали гладуването може да предизвика автофагия в мозъка. Поне едно проучване на животни предполага, че краткосрочното гладуване може да предизвика автофагия в мозъчните клетки.

Можете ли да индуцирате автофагия?

гладно и ограничаване на калориите и двете задействат автофагия, като поставят клетките под стрес. Изследователите обаче смятат, че може да има други начини за предизвикване на автофагия.

Упражнение

Упражнение също поставя клетките на тялото под стрес. Когато хората се упражняват, компонентите на техните клетки стават повредени и възпалени. Авторите на един документ обясняват, че нашите клетки реагират на този проблем с автофагия.

Това предполага, че хората може да могат да използват упражнения за задействане на автофагия. Всъщност има доказателства, че упражненията увеличават автофагията в скелетните мускули на човека.

Куркумин

Учените също предполагат, че приемът на куркумин задейства автофагията, поне в проучвания, включващи мишки. Куркуминът е естествено срещащ се химикал, открит в корена на куркума, популярна подправка по целия свят.

Например, едно проучване на животни съобщава, че индуцираната от куркумин възстановяване на автофагия може да предпази от диабетна кардиомиопатия, нарушение на сърдечните мускули, което засяга хората с диабет.

Друго проучване при мишки предполага, че куркуминът спомогна за борбата с когнитивното увреждане поради химиотерапията чрез предизвикване на автофагия в определени региони в мозъка.

Въпреки че тези предварителни констатации са обещаващи, е от съществено значение да се отбележи, че са необходими повече изследвания, преди учените да направят някакви заключения. По -специално, учените все още не знаят дали увеличаването на приема на куркумин може да предизвика автофагия при хората.

Странични ефекти и рискове

Важно е да се прави разлика между рисковете от самата автофагия и рисковете, свързани с опитите на хората да предизвикат автофагия.

Самата автофагия не винаги е положителна. Проучванията показват, че прекомерната автофагия може да убие клетките в сърцето, а учените са свързани с прекомерна автофагия с някои сърдечни проблеми.

Изследванията също са установили, че инхибирането на автофагия при мишки може да ограничи растежа на тумора и да подобри отзивчивостта към лечението на рак. This suggests that an increase in autophagy could theoretically worsen the outlook of somebody with existing cancer.

According to the researchers, “Autophagy plays a complex role in cancer” and “[c]hallenges and opportunities remain to identify Пациентите, които най -вероятно ще се възползват от този подход. "

Много хора са заинтересовани да използват гладуване и ограничаване на калориите, за да предизвикат автофагия, но има малко доказателства за точния ефект, който има върху хората.

Резюме

Автофагията е съществен телесен процес, който премахва увредените и ненужни части от клетките. Има доказателства, че той може да има както положителни, така и неблагоприятни ефекти върху здравето.

Въпреки че изследванията показват, че диетичното ограничаване, упражнения и прием на куркумин могат да повлияят на автофагията, повечето проучвания са проведени върху нечовешки животни.

Учените нямат пълна картина на последиците за здравето от автофагията, нито за това как хората могат да я предизвикат.

Всеки, хондростронг най ниска цена който сериозно обмисля да направи промени в начина си на живот, за да предизвика автофагия, следователно трябва да потърси съвет от лекар.

  • Биология/биохимия
  • Рак/онкология
  • Неврология/невронаука
  • Хранене/диета

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани изследвания, академични изследвания институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents