blog

rezumat

rezumat

Acestea ar putea fi simptome ale unui STI.

Rezumat

Peeing după sex poate ajuta la eliminarea bacteriilor din uretră, contribuind astfel la prevenirea unei infecții ale tractului urinar (UTI). Poate fi util în special pentru femei sau pentru persoanele care sunt predispuse la UTIS.

Cu toate acestea, pipi după sex nu va preveni sarcina sau infecțiile cu transmitere sexuală (STI).

ar trebui să vadă oamenii un medic dacă prezintă simptome ale unui UTI sau STI. Unele persoane pot necesita tratament cu antibiotice.

 • Infecția tractului urinar
 • Sănătate sexuală/Stds
 • urologie/nefrologie

Medical News astăzi are linii directoare stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce să știi despre abcesele peritonsilare

Un abces de peritonsilar este o colecție dureroasă, plină de țesuturi, plină de pușcă, care se formează în spatele gâtului, lângă unul dintre amigdale.

Abcesele peritonsilare, numite și Quinsy, apar adesea ca urmare a amigdalei. Aceste abcese sunt neobișnuite, deoarece medicii tind să trateze gâtul strep și amigdalita cu antibiotice.

În acest articol, oferim o imagine de ansamblu asupra abceselor peritonsilare, inclusiv cauzele, simptomele și opțiunile de tratament.

Ce cauzează un abces de peritonsilar?

abcesele peritonsilare sunt de obicei cauzate de streptococcus pyogenes, aceleași bacterii care provoacă strep gât și amigdale. Dacă infecția se răspândește dincolo de amigdală, poate crea un abces în jurul amigdalei.

Abcesele peritonsilare apar de obicei la adulți tineri în timpul iernii și primăverii, când infecțiile cu gâtul și amigdalele sunt cele mai frecvente.

Rareori, oamenii pot dezvolta abcese peritonsilare fără amigdalită. Amigdalele este cea mai răspândită în rândul copiilor, în timp ce abcesele peritonsilare sunt cele mai frecvente la adulții tineri.

aceste abcese sunt rare după ce o persoană și -a eliminat amigdalele, deși pot apărea în continuare.

Simptomele

Simptomele unui abces peritonsilar pot fi similare cu cele ale amigdalitei și gâtului strep, dar sunt adesea mai severe.

O persoană este uneori capabilă să vadă abcesul spre spate a gâtului și poate părea ca un blister sau un fierbere.

oamenii experimentează de obicei:

 • Înghițire dureroasă, numită Odynophagia
 • O incapacitate a înghiți saliva
 • febră și frisoane
 • Durere care provoacă Trismus, ceea ce este o dificultate sau incapacitate de a deschide gura
 • o voce înmormântată
 • O durere de cap
 • umflarea gâtului și a feței

Tratament

O persoană nu poate trata un abces de peritonsilar acasă. Contactați un medic pentru a discuta despre opțiunile adecvate. Cel mai bun tratament va depinde de cât de severă este abcesul și de cât de bine reacționează persoana la antibiotice.

un medic poate încerca să trateze mai întâi un abces peritonsilar cu antibiotice. Dacă nu au niciun efect, medicul poate elimina puroiul din abces pentru a -l ajuta să se vindece.

Procedurile medicale pentru a trata un abces peritonsilar includ:

 • Îndepărtarea puroi cu un ac și o seringă
 • Lancing abcesul cu un bisturiu pentru a elibera și scurge puroiul
 • Îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor, într -o procedură numită amigdalectomie acută, pe care un medic îl poate recomanda dacă O persoană are abcese recurente capsule cardio active peritonsilare

complicații

Când o persoană primește tratament, un abces de peritonsilar dispare de obicei fără a cauza probleme suplimentare. Cu toate acestea, în absența tratamentului, un abces poate cauza probleme grave.

Complicațiile unui abces peritonsillar includ:

 • O căi aeriană blocată
 • Infecția în maxilar, gât sau piept
 • Infecția bacteriană în fluxul sanguin, cunoscută sub numele de sepsis
 • endocardită, o infecție în mucoasa interioară a inimii

Un medic va examina gura și gâtul pentru a diagnostica un abces peritonsilar. De obicei, pot identifica această afecțiune cu o inspecție vizuală.

Pentru a ajuta la examinare, medicul va folosi probabil o lumină mică și un depresor al limbii. Umflarea și roșeața pe o amigdală pot sugera un abces. Aceștia pot produce zona umflată pentru a determina dacă există puroi în interior.

Dacă este prezent puroi, medicul poate colecta un eșantion pentru a trimite la un laborator pentru testare ulterioară.

o asistență medicală Furnizorul poate, în unele cazuri, să solicite imagini cu raze X sau ecografii ale gurii sau gâtului pentru a exclude alte afecțiuni, cum ar fi celulita peritonsilară, epiglottita sau alte infecții ale căilor respiratorii superioare.

prevenire

nu este posibil să se prevină abcesele peritonsilare, dar o persoană poate scădea riscul prin:

 • Abordarea de la fumat
 • Tratarea amigdalei bacteriene înainte de a agrava
 • Tratarea infecțiilor orale
 • Practicarea unei bune igiene dentare

Outlook

Perspectiva pe termen lung pentru un abces peritonsillar este bună atunci când un Persoana are un tratament adecvat, cum ar fi antibiotice sau o procedură de scurgere a puroiului.

fără tratament, un abces de peritonsilar se poate transforma într -o problemă mai gravă, cum ar fi sepsisul sau blocajul căilor respiratorii.

rezumat

un perito Abcesul Nsillar este un buzunar dureros, plin de puroi, care se formează în partea din spate a gâtului, lângă un amigdale. De obicei, este o complicație a gâtului de strep sau a amigdalei.

Cel mai bun tratament pentru un abces peritonsilar depinde de cât de sever este abcesul și de cât de bine răspunde la antibiotice. Unele tratamente implică scurgerea abcesului sau efectuarea unei amigdalectomie acută.

 • ureche, nas și gât
 • Boli infecțioase /bacterii /virusuri
 • pediatrie / Sănătatea copiilor

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce să știi despre sexul telefonului

Sexul telefonului implică simularea sexului la telefon, folosind apeluri vocale, apeluri video sau servicii de mesagerie, cum ar fi texte. Cel puțin o persoană se poate masturba în timpul acestei activități.

Sexul telefonului vine în mai multe forme și poate fi la fel de unic ca și persoanele care participă la ea. Atâta timp cât este consensual, nu există un mod corect sau greșit de a face sex la telefon.

Unii oameni au sex telefonic cu partenerii lor atunci când nu pot fi împreună în persoană, cum ar fi într -o relație la distanță sau Când unul dintre participanți călătorește. Alți oameni pot încerca sexul telefonic atunci când nu este sigur sau convenabil să se relaționeze sexual, cum ar fi atunci când este în carantină din cauza Covid-19. În unele cazuri, o persoană poate plăti pe cineva pentru sexul telefonic.

Acest articol discută despre ce este sexul telefonului și cum funcționează. Se uită la beneficiile și riscurile și sugerează câteva alternative pe care oamenii ar putea dori să le încerce.

ce este și cum funcționează

sexul telefonului se referă la simularea sexului prin telefon. Persoanele aflate în relații comise sau casual pot participa la această activitate atunci când doresc să se conecteze cu un partener și să încurajeze intimitatea.

În unele cazuri, oamenii pot alege să plătească pentru servicii sexuale online, cum ar fi peste o cameră web. Unii oameni pot oferi, de asemenea, sexul telefonic plătit.

În timpul sexului telefonului, oamenii se pot implica în:

 • Împărtășirea fanteziilor sau a planurilor pentru viitoarele activități sexuale prin telefon
 • Vorbind în mod explicit despre ceea ce ar dori să facă cu cealaltă persoană
 • Trimiterea de mesaje sau fotografii explicite prin text, cunoscute sub numele de sexting sau alte servicii de mesagerie

Oamenii se pot masturba în timpul acestei activități. Cu toate acestea, în unele cazuri, sexul telefonic este un instrument pentru încurajarea intimității, iar masturbarea este absentă sau secundară activității în sine.

Beneficiile sexului telefonului

Sexul telefonului oferă mai multe beneficii , inclusiv:

 • Mai puține riscuri sexuale: sexul telefonului nu prezintă niciun risc de sarcină sau infecții cu transmitere sexuală (ITS). Prin urmare, unii oameni o pot folosi ca o alternativă la sexul fizic în anumite circumstanțe.
 • încurajarea intimității la distanță: un individ care nu este în măsură să -i întâlnească pe alții în persoană – potențial datorat distanței geografice, boli sau altor bariere – se poate conecta cu ei prin sexul telefonului.
 • Acces la sex și intimitate: persoanele cărora le este mai dificil să formeze relații sexuale cu ceilalți se pot implica în sexul plătit pe telefon sau alte tipuri de sex plătit, ca alternativă.
 • Încurajarea comunicării sexuale: sexul telefonic ar putea Încurajați oamenii să comunice mai clar despre dorințele și fanteziile lor. Unii oameni s -ar putea simți mai confortabil să discute despre sex prin telefon, mai degrabă decât în ​​persoană.
 • Satisfacția relației: un studiu din 2022 care implică 272 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani a găsit o corelație între sexting și scoruri crescute de satisfacție sexuală în rândul acestora În relațiile monogame.

Riscuri și pericole

Sexul telefonului are, de asemenea, mai multe riscuri și pericole, cum ar fi:

 • Probleme de confidențialitate: Există un pericol ca unul sau mai multe persoane să împărtășească imagini și mesaje vocale, text sau video fără acordul expeditorului.
 • Constrângere sexuală: o persoană poate auzi lucruri pe care nu vor să le asculte sau să se simtă presate să facă sex la telefon. În unele cazuri, oamenii pot trimite altele conținut sexual nedorit sub formă de videoclipuri, imagini și mesaje.
 • Probleme penale: sexul telefonic și alte forme de sex la distanță pot fi ilegale în anumite circumstanțe. De exemplu, minorii se pot confrunta cu acuzații de pornografie infantilă pentru trimiterea de imagini sexuale, chiar dacă aceste imagini sunt consensuale. Aflați mai multe despre legile de sexting ale fiecărui stat.
 • Catfishing: Catfishing este atunci când o persoană se preface că este altcineva online. Oamenii pot ajunge să se angajeze în sexul telefonic cu cineva cu o identitate neașteptată sau cu cineva care intenționează să împărtășească conversația cu ceilalți.

Alternative la sexul telefonic

oamenii pot doresc să folosească alternative de sex telefonic, cum ar fi:

 • Masturbarea reciprocă: Unii oameni pot alege să se masturbeze în fața partenerilor sau a altor persoane, în timp ce se stimulează și ei.
 • Note de scriere sau scrisori: Scrisorile și e -mailurile conțin conținut similar pentru apelurile telefonice, dar pot fi mai ușoare pentru persoanele care se simt neliniștite de sexul telefonului. Cu toate acestea, este important să ne amintim că oamenii pot împărtăși comunicarea scrisă cu alții, fără acordul scriitorului.
 • Împărtășirea fotografiilor: Oamenii pot dori să împărtășească fotografii prin intermediul serviciilor de mesagerie instantanee. Cu toate acestea, oamenii pot salva aceste fotografii pe telefoanele lor și le pot împărtăși fără acordul expeditorului.
 • Comunicare în persoană: Unii oameni pot prefera să vorbească despre fantezii sau planuri de sex viitoare în timp ce sunt față în față cu partenerii lor sexuali. Acest lucru poate reduce riscul de probleme de confidențialitate, cum ar fi persoanele care înregistrează și împărtășesc apeluri vocale.

Rezumatul

Sexul telefonului este o modalitate prin care o persoană de a se conecta cu sexul lor sexual parteneri. Oamenii pot folosi apeluri vocale sau video, texte și alte servicii de mesagerie instantanee pentru a simula sexul.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că există riscuri și pericole pentru utilizarea sexului telefonic. Oamenii pot împărtăși conversații, imagini și videoclipuri fără acordul tuturor părților. În plus, unele persoane se pot simți presate să facă sex la telefon.

 • Sănătate sexuală/Stds

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se trage doar din studii revizuite de la egal la egal, Instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce să știi despre chisturile pilonidale?

chisturile pilonidale se dezvoltă de obicei deasupra fantei feselor. Ele apar atunci când sinusurile pilonide, găuri mici în piele se infectează.

Chisturile pilonidale pot duce la disconfort semnificativ dacă se infectează. Aceste chisturi se dezvoltă atunci când un sinus pilonidal se umple de lichid, puroi și alte resturi. Un sinus pilonidal este o gaură mică sau o indentare a pielii și nu necesită tratament în sine.

Chisturile și sinusurile pilonidale sunt ambele părți ale bolii pilonidale pe termen mai larg.

în Acest articol, detaliem cauzele și simptomele chisturilor pilonidale și explicăm ce poate face o persoană pentru a le trata și preveni.

chisturile pilonidale sunt rezultatul unei infecții. Cum arată aceste chisturi și celelalte simptome care le însoțesc pot diferi între indivizi.

Simptomele comune ale chisturilor pilonidale includ:

 • Durerea alături de decolorarea pielii și umflarea
 • puroi sau sânge care se scurge din chist
 • Un miros din puroi
 • Durerea atunci când este atins
 • o febră

cauze și diagnostic

În prezent, motivul exact pentru care se dezvoltă chisturile pilonidale nu este clar.

chisturile pilonidale sunt mai frecvente la bărbați decât la femei. De asemenea, oamenii sunt, de asemenea, cel mai probabil să dezvolte chisturi pilonidale între pubertate și 40 de ani.

O abundență de păr în regiunea fesei poate crește, de asemenea, riscul unei persoane de a dezvolta afecțiunea – cuvântul „pilonidal” înseamnă „cuib de păr. ”

O altă cauză posibilă a unui chist pilonidal este rezultatul aplicării forței sau frecării în zonă.

Un medic poate diagnostica un chist pilonidal prin efectuarea unui examen fizic și punând întrebările persoanei. Aceste întrebări pot include:

 • Când au apărut prima dată simptomele?
 • S -a întâmplat această problemă înainte?
 • Ați avut febră?

Medicul va evalua, de asemenea, istoricul medical al familiei persoanei.

Tratament

Un profesionist medical va trata de obicei toate formele de boală pilonidă, inclusiv chisturile pilonidale , prin chirurgie.

incizie și drenaj

O metodă comună de tratament pentru chisturi pilonidale și abcese este incizia și drenajul. În această procedură, un medic va îndepărta orice foliculi de păr sau păr din chist și va scurge orice lichid. Apoi vor împacheta rana cu tifon. De asemenea, medicul poate alege să sigileze zona cu cusături.

Marsupialization

Odată ce au incizit și scurs chistul, un profesionist medical poate coase marginile deschise împreună pentru a forma o pungă mică . Această procedură de marsupializare permite lichidul să se scurgă ușor din zonă și poate face ca chisturile să fie mai puțin susceptibile să se întoarcă.

Aflați mai multe despre procedurile de marsupializare aici.

Limberg Flap

În timpul unei operații de clapeta Limberg, un medic va face o incizie în formă de romboidă asupra sinusului și va îndepărta tot țesutul afectat din zonă. Acestea vor crea apoi o incizie în zona fesei din jur și vor trage un pli sau o clapă de piele peste site -ul inițial al sinusului.

Această procedură are loc de obicei sub anestezie generală și este una dintre cele mai eficiente chirurgicale Intervenții pentru boala pilonidă.

Karydakis Flap

Procedura clapetei Karydakis implică eliminarea chirurgicală a țesutului sinusal afectat și crearea unei incizii verticale într -o parte a deschiderii inițiale. Din această tăiere, chirurgul trage apoi pielea peste zona sinusală inițială și o coase în jos.

Recenziile au arătat că procedura de clapeta Karydakis duce la rate mai mici de reapariție și complicație a bolii pilonide decât metodele de excizie standard.

Metode de excizie standard elimină de obicei sinusul afectat, dar nu trageți pliurile pielii peste zona plăgii pentru vindecare.