healthblog

Ce cauzează Boogers Eye?

Ce cauzează Boogers Eye?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Ochii unei persoane produc mucus sau puroi cunoscuți sub numele de Rheum care lasă în urmă ceea ce se numește colocvial Boogers.

Când Mucus se usucă în ochi, poate lăsa în urmă acest lucru substanță nămol. Unii oameni se referă la acesta ca fiind „somn” în ochi.

Mucus ajută la protejarea ochilor de pete de murdărie, substanțe chimice dăunătoare și alte materiale străine. Ochiul boogers sunt inofensivi, dar schimbările de externare din ochi pot da indicii cu privire la problemele de sănătate pe care le poate avea cineva.

Ce sunt Boogers Eye?

Boogers Eye se referă la o acumulare de mucus în Ochii.

În timpul zilei, de fiecare dată când o persoană clipește, ochii alungă secrețiile de Rheum pe care le -au produs. Deoarece ochii produc acest mucus în cantități atât de mici, majoritatea oamenilor nu o observă niciodată.

noaptea, când o persoană nu clipește, mucusul se poate acumula. Pleoapele sigilate îi permit să se construiască de -a lungul genelor și în conductele lacrimogene.

cauze

Toată lumea produce mucusul care provoacă boogeri pentru ochi. Acest lucru este normal la ochii sănătoși. Cu toate acestea, unele schimbări ale stilului de viață sau al sănătății ochilor pot determina ochii să producă exces de mucus. Aceste modificări pot face, de asemenea, mai probabil ca Rheum să se lipească de ochi.

Cauzele excesului de mucus să includă:

 • Produse pentru ochi: unele produse pentru ochi, cum ar fi produse cosmetice sau lentile de contact, pot irita ochii și îi pot determina să producă mai mult mucus.
 • murdărie și resturi în apropierea ochilor: când ochii au acumulat resturi în jurul lor, cum ar fi atunci când o persoană doarme fără a curăța rimelul, ei poate deveni iritat. Ochii vor produce un mucus suplimentar, care pot fi apoi prinși în ochi și pe genele. sau vreme rece.

Rheum sănătos este limpede sau galben deschis. Poate fi greu, nămol sau subțire după somn, dar nu ar trebui să fie vizibil în timpul zilei.

Dacă mucusul este foarte gros, verde, galben închis sau apare cu durere sau roșeață în ochi, este ar putea fi un semn al unei infecții ale ochilor. Oricine are aceste simptome ar trebui să vadă rapid un medic de ochi.

tipuri de descărcare de ochi

În plus față de mucusul sănătos, există multe alte tipuri de descărcare de ochi. Unele infecții și afecțiuni de sănătate ale ochilor pot provoca descărcare anormală sau dureroasă a ochilor.

Tipurile de descărcare a ochilor includ:

 • Conjunctivită sau ochi roz: ochi roz face ca ochiul să fie roșu și iritat. Poate exista descărcare verde, alb sau galben. Unii oameni simt că ceva este prins în ochi. Acest lucru poate fi cauzat de bacterii, virus sau o reacție alergică.
 • conjunctivită bacteriană sau alte infecții ale ochilor: unele forme de conjunctivită sunt bacteriene și necesită antibiotice. Aceste infecții pot face ochiul roz și umflat, dureros și pot provoca febră.
 • Stye sau Chalazion: stilurile și chalazia sunt glande blocate în pleoape. De obicei, provoacă o umflare sau o forță. Ele pot fi dureroase și mâncărime, dar, de obicei, pleacă singuri cu comprese calde.
 • Leziunea ochilor: o vătămare a ochiului, cum ar fi o cornee zgâriată, poate provoca umflarea și mâncărimea ochiului. S -ar putea să se simtă ca și cum ar fi ceva în ochi. Dacă vătămarea se infectează, poate exista o descărcare groasă.
 • Un canal lacrimal blocat: Acest lucru poate provoca mucusul ochilor lipicioși și poate fi dureros.
 • Un obiect din ochi : Lentilele de contact se pot usca și se pot bloca în ochi și se pot rostogoli lângă vârful pleoapei. O gene sau un alt obiect mic poate irita și ochiul. Ochiul va deveni foarte apos și tandru și poate fi sensibil la lumină și va produce mucus.

descărcarea ochilor la bebeluși

bebelușii produc mucusul ochilor și pot dezvolta infecții ale ochilor. Cu toate acestea, un copil care are descărcare similară cu cea a unui adult este de obicei sănătos.

Unii nou -născuți au conducte lacrimogene care nu sunt complet dezvoltate. Acest lucru poate face ca conductele să fie blocate. Bebelușii cu conducte lacrimogene blocate pot avea mucus verde sau galben toată ziua și nu doar atunci când se trezesc. Acest lucru poate fi de obicei gestionat acasă cu comprese calde.

Dacă ochiul devine fraged, roșu sau umflat, copilul poate avea o infecție și va trebui să vadă un medic.

Copiii ale căror conducte lacrimogene blocate nu se îmbunătățesc până la prima lor zi de naștere pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a deschide conducta lacrimogeală.

scăparea de ochi de ochi

Majoritatea ochilor sunt un semn că ochiul este sănătos și că scapă de murdărie și resturi.

o igienă bună a ochilor, inclusiv îndepărtarea machiajului noaptea și păstrarea ochilor curată ștergând ochii închiși cu o pânză de spălat curată, caldă, poate ajuta la reducerea ochiului descărcare.

La persoanele cu ochi uscați, picăturile de ochi pot ajuta, de asemenea,. Picăturile de ochi de la diferite mărci sunt disponibile online, deși vorbirea cu un medic înainte de cumpărare este recomandat pentru a se asigura că produsul este sigur de utilizat.

Persoanele cu lentile de contacte care doresc să -și reducă ochii ar trebui să -și elimine contactele la noapte. De asemenea, ar trebui să -și înlocuiască contactele, conform indicațiilor medicului lor și să folosească soluțiile corespunzătoare pentru a -și curăța lentilele.

Unii oameni observă mai mulți ochi de ochi după ce dormi. O compresă caldă ținută peste ochi timp de 3-5 minute poate ajuta la slăbirea mucusului.

Dacă există suficientă descărcare pentru a face ca pleoapele să se lipească dimineața, o persoană ar trebui să vorbească cu un medic de ochi pentru excludeți o infecție.

Outlook

Boogers pentru ochi sunt normali și nu este un semn că ceva nu este în regulă. Unele infecții ale ochilor provoacă, de asemenea, simptome similare, de aceea este important să cunoaștem diferența dintre descărcarea normală și dăunătoare a ochilor.

Tratamentul prompt al unei infecții ale ochilor îl poate împiedica să se înrăutățească. Poate chiar salva viziunea unei persoane.

Unele semne că descărcarea ochilor ar putea fi o problemă includ:

 • O schimbare bruscă a descărcării
 • Descărcare dureroasă
 • Ochii roșii
 • Descărcare după o vătămare a ochilor
 • Durere la ochi
 • Sensibilitate la lumină
 • Modificări în Viziune

Ochii trebuie să se protejeze în unde găsesc alkotox mod constant de materiale invadatoare, inclusiv praf, dangă, rimel și fire de animale de companie. Prin producerea unei descărcări sănătoase, ochii se curăță și reduc riscul de infecție.

O persoană poate ajuta să -și mențină ochii sănătoși prin monitorizarea descărcării ochilor. Cunoașterea a ceea ce este normal poate ajuta oamenii să decidă când să vadă un medic de ochi.

 • Ochi uscat
 • Sănătatea ochilor/orbirea

Știrile medicale de astăzi au astăzi Orientări stricte de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .